Bruiloft (luxe festival)

Datum: 24 mei 2013

 

 

Aanleiding: Bruiloft

Erik & Renee gaven elkaar het jawoord op 24 mei 2013 in Oosterbeek. Vervolgens reden en vaarden zij met Amfibivoertuigen richting een prachtig terrein bij een oude steenfabriek in de uiterwaarden Driel. Het terrein was omgetoverd tot festivalterrein met mooie tenten en ruimte om te camperen.

 

Tijdens het varen genoten de gasten van het zonnetje, de omgeving en een heerlijke mand gevuld met lekkers.

 


Soort catering: Proeverij, Diner


Ontvangst, toost en borrel

De gasten kwamen rond 14:00 op het terrein aan waar zij o.a. een smoothie konden pakken bij de smoothiebar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat de taart was aangesneden was het tijd voor een toost moment. Hier hadden we een leuke Eye-catcher voor bedacht: één van onze sterkere gastheren deed dat met een magnum fles Taittinger. 

 

De zon scheen heerlijk, champagne vloeide rijkelijk en ondertussen konden de gasten proeven van een assortiment aan Italiaanse wijnen in combinatie met mooie Italiaanse antipasti. Eye-catcher was de San Daniele Parmaham. Dit alles werd begeleid door onze wijn- en spijsspecialist.

 

Ondertussen serveerden wij ook heerlijke hapjes uit. O.a.

  • Glaasje met ingelegde tomaat, mozzarella en basilicummayonaise
  • Schaaltje Zalm, sushi-ui, mierikswortel, yuzumayonaise 
  • Glaasje tartaar van gamba, avocado, limoenmayonaise,radijs

 

Diner

Rond 18:00 gingen de gasten aan tafel voor het diner. Wij serveerden het diner uit aan tafel, maar op een informele manier. Zo stonden de flessen wijn aan tafel en kon iedereen zijn voorgerechtjes zelf uitkiezen. Het voorgerecht bestond uit een proeverij van kleine gerechtjes, gepresenteerd in thumblerglazen. Deze werden met grote schalen op tafel gezet. op deze manier ontstond er interactie met de gasten onderling.

 

De voorgerechtjes bestonden o.a. uit:

  • Tartaar met Texelse garnalen met gamba, pimentmayonaise met verveine, avocado crème, grapefruit
  • Salade van Limburgse asperges met lichtgerookte lende van MRY rund, dragonmayonaise, krokantjes
  • Cremeux van tomaat, gelei van gerijpte Balsamico, mayonaise van rucola, rozemarijn/knoflook kaantjes
  • Geschroeide tonijn, sesam, zeewiersalade, soja, lemon
  • Gegrilde groenten, olijfolie, geschaafde Parmezaan, gebrande nootjes

Voor het hoofdgerecht hadden we een mooi gerijpd stukje runderlende van Ter Weele, seizoensgroenten, aardappeltaartje, kalf glacé met ingelegde uitjes en knoflook.

 

Het nagerecht deden we weer op dezelfde manier als het voorgerecht; een assortiment aan kleine glaasjes.

  • Chocololly
  • Mousse van Callebaut chocolade met bitterkoekjesroom
  • Boerenhangop met fruit van het seizoen
  • Cremeux van advokaat met witte chocolade
  • Taartje van citrus met krokante koek
  • Creme brulée van tonkabone
  • Tiramisu
  • Aardbeien Romanoff
  • Verse vliegananas met Pina Coladaroom

 

Feestavond

Ondertussen arriveerden ook de gasten voor het feest. Zij werden ontvangen met een lekkere kop koffie, bereid door een barista, en wat lekkers.

 

 

Gedurende de feestavond serveerden wij verschillende hapjes uit en konden de gasten ook kleine gerechtjes bij de Green Egg BBQ halen. Onze kok bereidde daar o.a. een broodje Black Angus hamburger met Parmezaanse kaas, rucola en basilicummayonaise.

Om 02:00 sloten we de bar, maar uiteraard niet voordat we ook een Patatje Anders hadden uitgedeeld.

 

Wij hebben vernomen dat het op de 'camping'na afloop nog erg laat is geworden!

 

Reactie Erik & Renee

 

Bedankt voor het meedenken, voor het waarmaken van alles wat we bedacht hadden, voor het overheerlijke eten én alle hapjes & drankjes én voor jullie fijne service & presentatie!

 

 

De foto's zijn gemaakt door Velvetine

Bekijk hier de complete reportage van Velvetine.

 

Contact opnemen?

Catering met Passie

Bellstraat 37, 3771 AH Barneveld

T: 06 158 295 80

info@cateringmetpassie.nl

Offerte Aanvragen?Door het bundelen van onze idee├źn en uw wensen komen we tot een mooi culinair concept voor uw evenement of diner.
Vraag aan